Aantal personen: 4
16 gamba's
6 eetlepels Japanse sojasaus
1 teentje knoflook
3 eetlepels tomatenketchup
1 eetlepel fijngesneden koriander
1 theelepel mild kerriepoeder
1 theelepel fijngehakte gemberwortel
500 gr prei in dunne reepjes
500 gr knolselderij in dunne reepjes
2 eetlepels olijfolie
250 gr taugé
3 eetlepels witte wijn
Pel de gamba's, maar laat de kopjes en de staartjes
zitten.
Vermeng de sojasaus, uitgeperste knoflook, tomatenketchup,
koriander, kerrie en gember en laat de gamba's hierin 1 uur
marineren.
Snijd de prei en de knolselderij in dunne reepjes.
Schep de gamba's uit de marinade, bewaar de marinade.
Verhit de olie in een wok en roerbak de gamba's 4 minuten.
Neem ze uit de pan en houd ze warm.
Roerbak de prei, selderij en taugé 4 minuten in de
achtergebleven olie.
Verwarm de marinade en de wijn voor de saus.
Verdeel de groenten over de borden, leg er de gamba's op en
schenk de saus erover.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |